Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár

A Sphynx egyedülálló fajta. Ezek a szőrtelen macskák a divat és a művészi figurák kedvencei, valamint a spirituális gyakorlatok és egyszerűen a kreatív személyiségek támogatói. A szfinxek misztikus tulajdonságai az egzotikus megjelenésnek és a szokatlan karakternek tulajdoníthatók.

Ha úgy gondolja, hogy a legenda, az első Sphynx fajták feláldozták a szőrzetüket, hogy melegítsék a házigazdákat - az isteneket. Valójában ezek az állatok a genetikához tartoznak. A bőr tulajdonságait és a haj hiányát a macskákban a természet határozza meg. Mindazonáltal ennek ellenére ezeknek a lenyűgöző teremtményeknek a szokásai, különös tekintettel arra, hogy közvetlenül a személlyel szemügyre vegyék a meg nem kezdett megfigyelőt, úgy tűnik, az állat mágnesességének megnyilvánulása.

Szfinx: a fajta leírása, a történelem

A kopasz macskák az ősi időkben találkoztak. Számos kőzetfestmény és legenda azt állítja, hogy e fajta képviselői menedéket kerestek a nagy Aztecsekkel. Lehetséges, hogy a mítoszok hősök korukban mexikói szőrtelen macskák voltak, akiknek a fajtája sajnos eltűnt a múlt században, de sikerült valódi érzelmet keltenie az amerikai profi kiállításokon.

A mexikói testvérek, a fotó alapján ítélve, a modern szfinxektől egy hosszabb test, egy bajusz és egy nagy ék alakú fej volt. Azonban a hideg évszakban ezek a lények a farkon és a háton vastag gyapjú nőttek. E fajta képviselőinek bőre struktúrájában nagyon hasonlít az emberre. A többi macskától való jelentős különbség az, hogy a kopasz alkotások verejtékeznek. Verejték barnás színt hagy a bőrön, és jellegzetes szaga is van, amelyet nem lehet kellemetlennek nevezni.

A Don Sphinx

A Don sphynx fajta különbözik más fajtáktól a karcsú, magas és vékony lábakon. Szintén kecsesebb ovális lábakkal és hosszú, majdnem olyan, mint a személy ujjai. Ennek a fajtanak a képviselői rendkívül szeretetteljesek, könnyen ápolhatóak, mindenevő állatok. Nem félnek a hidegtől, meleg érintésre, de ennek ellenére alszanak a takaró alatt.

A Don Sphinx, melynek jellemzői olyan hosszú ujjakat tartalmaznak, amelyek az első lábakon helyezkednek el, és képesek arra, hogy ezeket rendkívül gyengéden használják az embereknek. Azonban más állatokkal, különösen macskákkal kapcsolatban, nagyobb szelektivitást mutatnak.

Kanadai szfinx

A kanadai Sphynx fajta nem csak gyapjú nélküli macska. Természetesen a kopasz test a legkülönösebb jellemzője ezeknek a lényeknek, de ez egyáltalán nem az egyetlen. A fej, a morfológia, a szemek, a fülek és a páros karaktereknek meg kell felelniük a kritériumoknak, amelyek diktálják a fajta szabványt.

St. Petersburg Sphinx vagy St. Petersburg

A macskák Szentpétervári szfinxek vagy peterböldek - ezek közepes méretű, elegáns és elegáns állatok, izmosak és karcsúak. A test szokatlanul rugalmas és nyújt. Mit néznek a Szentpétervár szfinxek? Milyen megjelenésűnek kell lennie ezeknek az egzotikus állatoknak? A fajta szokása diktálja nekik a hosszú és karcsú nyak jelenlétét, valamint egy nagyon hosszú ostorszerű farkát. A mellkasa és a válluk nem lehet szélesebb, mint a csípő. Ezek az állatok - hosszú és karcsú végtagok és ovális kecses mancsok tulajdonosai, amelyek hosszú ujjakkal rendelkeznek.

Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár

A szfinx egy peterbald - egy ék alakú fej tulajdonosa. Wedge az orr orrából indul ki, majd egyenesen a fül felé húzódik. Ezek a macskák kissé domború profilvonalúak. Lapos homlok és hosszú egyenes orr. Ezeknek az állatoknak a fangja meglehetősen keskeny. Meghatározott állata van, amely függőleges síkban van az orr hegyével.

Ennek a fajtanak a képviselői mandulas alakúak, kissé ferde szemmel. Általában színük kék vagy erős zöld. Sphynx kiscicák - Nagyméretű, hegyes fülön tartók, amelyek szélesek az alapon, úgy vannak beállítva, hogy folytathassák az ékvonal vonalát. Ezeken az állatokon a mozgékony és szelíd bőr. Olyan teljesen meztelen lehet, és könnyű bundával borított. A szfinxet a fejrészben bőséges hajtások jellemzik, kevésbé a testen. E fajta fiatal képviselői a farkán, a végtagokon és a fangon maradék gyapjútakarónak is lehetnek, ami két év alatt teljesen eltűnik. Felismerte a csodálatos állatok összes színét.

Sphynx intelligencia: ezek a macskák vagy parancsok végrehajtása?

A Sphinx minden fajtája nagyon könnyű megtanulni és nagyon okos. Emlékük, karakterük és az elemi logika érzése egy kicsit hasonlít a szemfogakhoz. A Sphynx macska megtanulja trükköket végrehajtani több edzés után, apró tárgyakat hozni a fogakba a tulajdonosnak, nyitott ablakokat, ajtókat és még a mosógép fedelét is. Ezek az állatok könnyűek. A Sphynx kiscicák első ízben emlékeznek a keresztnevükre. Emellett, pórázon járva, az állatok nem éreznek kellemetlenséget.

Minden Sphynx fajtának hosszú ujja van jól fejlett karmokkal. Rendkívül érzékenyek és mozgékonyak. Éppen ezért ezek az állatok képesek tárgyakat szállítani és kezelni. Ezek a csodálatos lények természetüknél fogva nagyon barátságosak és kíváncsiak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy könnyen szocializálódjanak. A szfinx, akinek jelleme és szokása örömet és örömet hoz a tulajdonosoknak, minden otthon örömmel fogadja lakóit. Törekedve arra, hogy a figyelem középpontjába kerüljön, ez az állat mindenütt járhat, követheti a mestert, vagy akár TV-t is nézni.

A Sphynx fajta képviselőinek szocializálódása: kivel jár a meztelen macska?

A Sphynx macska nagyon barátságos teremtmény, amely egyáltalán nem félek más nagy állatoktól, beleértve a kutyákat is. A dekoratív megjelenés miatt nincsen vadászati ​​ösztön. Ezt a hátrányt azonban könnyen kompenzálják az alkalmazkodóképesség és a szocializáció nagy kapacitása. A szfinx bármely fajtája gyorsan és sikeresen rendezi a tulajdonosok hobbijait és szokásait. Ez lesz a további kapcsolatok kiépítése és a közös kommunikációs stílus. Ennek a fajtanak a képviselői jól kifejlesztett mimikával rendelkeznek, valamint képesek a hang intonációját és hangzását megváltoztatni.

Ezek az állatok intuitív módon megértik, hogy emberi lény nélkül nem tudnak túlélni. A szfinxek nem csak meleg bundával vannak megfosztva, hanem egy bajuszból is, amely szokásos szőrös teremtményekben radar a getter és a vadász teljes élettartama alatt. Ne feledje, hogy a Sphynx fajták mindegyike hazai. Ha egy ilyen macska valamilyen oknál fogva az utcán van, akkor egyszerűen meghal a hirtelen szabadság első napján.

A szfinxek a kommunikáció szempontjából igényesek, ugyanakkor nagyra értékelik a tulajdonos felhatalmazását. Nagyon szeretik, amikor a lehető legnagyobb figyelmet kapják. Például amikor velük játszik, beszélget vagy képeket készít. Ennek a fajtanak a képviselői tökéletesen jól teljesítenek mind a nagyon fiatal, mind a felnőtt gyermekeknél. Ezek a játékos állatok teljes mértékben megosztják a gyerekek aggodalmait és érdekeit. Emellett ezeknek a lenyűgöző lényeknek a tartós és rugalmas bőrén nincsenek világos fájdalomcsillapítók, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a játék során nyugodtan kezeljék az alkalmi gúnyolódást.

A szőrtelen macskák természete: jellemzők és preferenciák

Ennek a fajtának a képviselői megfelelő és lágy jellegűek. Ezek a lények nagyon szeretik és a tulajdonosuknak szentelik őket. A szfinxek temperamentuma mozgékony, de mégis. Nagyon nehéz ideges vagy dühös állatot csinálni. Ennek a csupasz fajtának a képviselői nagyon kedvesek és kedvesek. Egyáltalán nem hajlamosak az agresszió megjelenítésére - ezt a vonást a finom kiválasztás során elutasították. A kopasz macska ritkán karcolja meg (csak a játékban és nagyon óvatosan), és ne harapjon. A fajta képviselői nem tudják, milyen bosszú és káros hatások vannak. Még a büntetés után sem szoktak bántalmazni a tulajdonosoknál. A kopasz macskák számára a legnehezebb a magány, hiszen nagyon igényesek a kommunikációban és kommunikációban.

Képzés Sphynx: hogyan kell kifejezni az elégedetlenséget?

A szfinxek minden fajtája könnyen beilleszthető az oktatásra, és kiváló emlékezetük van. Ellentétben a testvéreikkel, nem bosszúállóak, sohasem bántalmaznak, és mindig is arra törekszenek, hogy összeegyeztessék magukat. Ennek a fajtanak a képviselői tökéletesen megértik az elégedetlenség szavait, mint például: "Nem tudsz!", De rendkívül rosszul reagál a ravaszságra és az agresszióra bármely megnyilatkozása során. Rendszerint egyszerűen megijedtek, nem értik meg a történtek lényegét, és a jövőben ismét megismétlik a hibájukat.

Semmi esetre sem dobhatja el a farkát az újonnan kialakított pocsolyában, és még inkább megverni. A szfinx összes fajtája rendkívül gyengéd psziché. Feszült helyzetben vagy büntetés alatt ezt a lényt nemcsak sértik meg, hanem egy olyan traumát is szenved, amelyet nehéz lesz kijavítani.

Hogyan fejezheti ki az elégedetlenségét egy állat viselkedésével? Mindenekelőtt emlékeztetni kell arra, hogy semmilyen esetben sem lehet megbüntetni e fajta képviselőit. A bűncselekmény időpontjában kifejezzék elégedetlenségüket és ellenségességüket, puha, de meglehetősen szigorú hangnemben. Higgye el, az állat azonnal meg fogja érteni, hogy valami rosszat tett.

Ha a kopaszodás megy a WC-hez, ahol nem szabad megtörténni, haladéktalanul megszórja vízzel. Nem kevésbé hatékony a zajos tárgyak bukása, például egy nagy csomó kulcs, a padlón, vagy taps kéz és más hanghatások.

Ha a Sphynx fajta képviselője elkápráztatta a függönyöket vagy a tapétát, akkor több játékot kell vásárolnia, valamint egy különleges gimnasztikulát, amelyet a macskák mozgatására terveztek. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szfinxek a házi és kerti növények nagy szerelmesei. Annak érdekében, hogy a kopasz lények ne rontsák el a virágokat, a fügeiket és a virágágyásokat, tegyen egy hosszú, téglalap alakú edényt.

Ne feledje, hogy a Sphynx fajta képviselőjének oktatása kulcsfontosságú eleme a kommunikáció a kedvence. Amilyen gyakran csak lehet, játszani vele, hangosan szólaljanak fel. Ezeknek az állatoknak a szokatlan módja, hogy közvetlenül a tulajdonosuk szemébe nézzenek, képes lesz megtalálni a tulajdonosát a mély hosszú monológok számára.

Séta és mozgás a szőrtelen macskáknak

A Sphynx fajta képviselői nem azért készültek, hogy a házon kívül éljenek, ezért rendszeres sétákon ezek az állatok nem szükségesek. Azonban a napfényt és a friss levegőt néha szükség van ezekre a kopaszságokra. Ha van vágya, akkor a kedvtelésből tartott kutyát a napfényes, meleg, de nem forró időjárási körülmények között a puha zöld fűbe is el lehet vinni. Havonta egy-két séta lesz elég.

A fajta képviselői szeretnek napozni. Nyári hónapokban színük egyre meleg színekké válik. A szfinxek tulajdonosai feleslegesek lesznek, hogy gondoskodjanak arról, hogy kedvencük számára egy puha párnát mindig előkészítettek az erkélyen vagy az ablakpárkányon. Ennek a fajtának a képviselői nem hajlandók elhanyagolni a nap felszívódásának lehetőségét. A tulajdonosoknak azonban biztosítaniuk kell, hogy a napozás ne tartson túl sokáig. Ne felejtsük el, hogy a szfinxek, mint az emberek, elégetni tudnak, miután a bőrük elkezd felhőni.

Mi a legjobb gyakorlat a szfinxek számára? Természetesen a játék! Ennek a fajtának a tulajdonosainak különös figyelmet kell fordítania háziállataikra, vásárolniuk kell azokat a játékokat, gimnasztikai héjakat és különböző labirintusokat, hogy a kedvtelésből tartott állatok ne legyenek szomorúak és ne találjanak munkát még a távollétében sem. A szfinxek nagyon forróak az érintésre. Átlagos testhőmérsékletük körülbelül 39-40 fok. Kiskutya e fajta és egyáltalán hasonlít egy fűtő pad. Egyes esetekben testhőmérséklete 42 fokos lehet.

Sphynx ellátás: vannak-e globális különbségek?

Annak ellenére, hogy e fajta képviselői kielégítően sérülékenyek, törékenyek és ugyanakkor egzotikus megjelenést mutatnak, a gondozásuk nem túl különböző a közönséges macskák gondozásában. A haj hiánya miatt a meztelen kedvtelésből tartott állatok érzékenyebbek a vázlatra és az alacsony hőmérsékletre. A helyiségben az optimális hőmérséklet 20-25 fok. Hideg téli és őszi hónapokban jobban viselnek meleg öltönyt a kedvence. Határozottan szeretni fogja ezt a döntést.

A Sphynx fajta képviselői sokkal többet izzadnak, mint más macskák. Ebben az esetben a verejték barna színű bevonatot képez a bőrön, amely viszont bizonyos védő tulajdonságokkal és különleges szaggal rendelkezik. Ha ez a raid idővel túl sok lesz, akkor valószínűleg kedvence zavarja az anyagcserét, ezért bölcs dolog korrigálni étrendjét és étrendjét.

A tulajdonosoknak rendszeresen törölniük kell a kedvtelésből tartott bőrt nedves szivaccsal. A Sphynx fajta egyik képviselője kívánság szerint elfedhető, de ez nem fordulhat elő több mint heti kétszer. Ha az alapok lehetővé teszik, akkor egy speciális sampont vásárolhat, vagy enyhén puha szappant használhat a kis savasságú gyermekek számára. A fürdés után a háziállatot alaposan le kell törölni, és győződjön meg róla, hogy nem ül a vízbe.

Ennek a fajtának a fülében lévő képviselői gyorsan felhalmozódnak a sötét váladékok. Ahhoz, hogy megszabaduljon tőlük, meg kell törölnie a kedvence füleit, mert szennyezett egy vízzel mártott pamut tollal. A hazai macskák sok más képviselőjéhez hasonlóan a sphinx nem képes teljes mértékben megragadni a karmokat a városi körülmények között. Az otthoni kedvtelésből tartott állatok nem karcolják meg önmagukat, ezért a karmok hegyét három-négy milliméterre kell finoman vágni.

Szfinx és lakása: hol van a veszély?

Ha a közeljövőben elkezdi a szfinxot, akkor jövőbeli tulajdonosként készen kell állnia arra, hogy tökéletes tisztaságot tartson a házban. Bármely, felügyelet nélkül maradt dolgot, legyen szó tűkről, kis gyöngyökről, szálakról és gombokról, ösztönözheti a fajta képviselőjének természetes kíváncsiságát. A kedvtelésből tartott kutya szeretne egy ismeretlen tárgy ízét kóstolni.

Ugyanez a szabály érvényes minden asztalnál lévő finomságra. Nem kell eledelni a kedvence szeszélyeit. Jobb, ha megint tagadni fogják őt, nem pedig neki, mint egy macskának az állatorvosi klinikákhoz. Ezenkívül óvatosnak kell lennie éles tárgyakkal, mert otthoni kedvence könnyedén játszhat ollóval, villával vagy késsel, és sebezheti magát a játékban. Jobb előzetesen meghatározni, hogy a kedvence eszik-e. Három tálat kell vásárolni: természetes termékekhez, vízhez és száraz élelmiszerekhez.

A Sphynx fajta képviselői nagyon termofilikus lények, akik nem szeretik a szeretett mestereikkel aludni. Ne tagadja meg a kedvenceit ebben a gyengeségben. A nappali kopasz macska vásárolni egy kis hangulatos és meleg házat, amely fel lesz szerelve egy meleg matrac és ágynemű. Ne feledje, hogy a házat néhány napon keresztül tisztítani kell. A Kogtetochka üdvözül a bútorai számára - ebben az esetben kedvence nem fog érdeklődni a tapéta, a bútorok, a szőnyegek és a személyes tárgyai iránt.

A Sphynx fajta képviselői: mit takarmányozni?

A kedvence jóléte közvetlenül a megfelelő táplálkozástól és étrendtől függ. A Sphynx fajta képviselőinek etetése során az állat tulajdonosának a következő általános szabályokat kell betartania.

  • A háziállat időről időre ugyanazon a helyen kell etetnie.
  • Az állat tulajdonosának elegendő figyelmet kell fordítania a macskatálak megválasztására. Az optimális megoldás egy stabil, sekély étel, amelyben az élelmiszerek egymásra kerülnek, és még egy mélyebb tál víz számára.
  • A Sphynx fajta képviselőjének étrendjét ki kell egyensúlyozni az ásványi anyagok és hasznos nyomelemek számával.

A tudósok bebizonyították, hogy a macskák reagálnak a táluk árnyékára, mivel azt jelzik, hogy hamarosan az állatot táplálják. Ezért a tulajdonos ételének szükségszerűen különböznie kell a kisállat ételétől.

Bármelyik takarmányozási rendszert a kopasz készítés tulajdonosa választja ki, ne feledje, hogy a kedvtelésből tartott étrendnek tartalmaznia kell a szükséges mennyiségű zsírt, fehérjét, vitamint és szénhidrátot. Ne felejtsük el, hogy jobb, ha a Sphynx fajta képviselőjét a gabonafélék, a burgonya, a kenyér és a gabonafélék felhasználásával korlátozzák.Related news

Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár Sphynx fajták: Don, kanadai, Szentpétervár